Uudistuneet, suussa sulavat herkut nyt Wanhalla Kasinolla!
Wanha Kasino avoinna: 1. 6.2019 alkaen

Ma-To 16-22
Pe 16:00-23:00
La 14:00-23:00
Teatteri- ja konsertti-iltoina avaamme klo. 17:00
Tervetuloa nauttimaan!

Spahotel Casinon ravintola toimii tilauksesta kokous- ja juhlatilaisuuksissa.
Kokoukset
Juhlat

Lasten Kesälista 1.6-30.8.2019

LASTENLISTA / KIDS MENU

Pasta Bolognese 10,00 €

Lehtipihvi ja maustevoi / Minute Steak 12,00 €
-tikkuperunat / Chips

Päivän kala / Fish of the day 12,00€
-perunapyre / potato purée
(Lasten annokset sisältävät vihreän salaatin / Kids portions includes salad)

Valmistamme lapsille myös puolikkaan annoksen muista listan tuotteista /
We prepare half portions from the Ala carte list.

Viinilista

VALKOVIINIT

Santa Rita Sauvignon Blanc, Chile              37 € /plo     6,00 €/ 12 cl

Kuiva, raikas, tasapainoisen hapokas, puhdas, sitruksia, herukkaa. Perinteet yhdistettynä moderniin valmistustekniikkaan ja osaamiseen ovat tehneet Santa Ritasta yhden Etelä-Amerikan parhaista ja palkituimmista tuottajista.

Joseph Catting Riesling – Ranska, AOC Alsace   42 €/plo , 7,50 €/ 12 cl
Kansainvälisesti palkittu Riesling. Kuiva ja raikkaan hapokas. Loistava Alsacelainen Riesling löytö! Kala- ja äyriäisruoille, sopii myös vaaleille lihoille.

Barramundi, Pinot Grigio Australia   46 €/plo, 8,40 / 12 cl

Aromaattista päärynää, valkoista nektariinia ja greippiä jotka hyppäävät ulos lasista kuin joukko riehakkaita teini-ikäisiä kuumalla hiekkarannalla.  Makumaailma jatkuu herkullisella hedelmäisyydellä, tuoden muistoista lapsuuden raikkaat kesät.

Bee Famous IGP Coteaux du Pont du Gard Chardonnay, Ranska
48 €/ plo 8,60 / 12 cl
Viinin rypäleet tulevat noin 15 vuotta vanhoista köynnöksistä, jotka kasvavat saven ja kalkkikiven hallitsemassa maaperässä Lèdenon kunnan alueella. Viini on maultaan runsas ja pitkä, runsaasti miellyttävää hedelmäisyyttä. Domaine de la Patience on Bezoucessa sijaitseva 75 ha suuruinen tila, jonka nykyinen omistaja Christophe Aguilar on muuttanut tuotannon luomusertifioiduksi vuodesta 2008 alkaen.

Abadal Blanc, Sauvignon Blanc, Picapoll, Chadonnay, Macabeo, Espanja            52 € / plo , 9,20 €/ 12 cl
Uniikki viini rypälesekoituksensa puolesta. Tuotantoalue DO Pla de Bages Espanjan Kataloniassa. Kaikki rypäleet on poimittu käsin. Kylmämaseraatio ja ikäännytys hiivasakan päällä. Ei tammikypsytystä.

PUNAVIINIT

 Santa Rita, Cabernet Sauvignon, Chile    37 € / plo    6,00 €/ 12 cl

Keskitäyteläinen, laadukkaat ja pehmeät tanniinit, kypsää marjaa. Perinteet yhdistettynä moderniin valmistustekniikkaan ja osaamiseen ovat tehneet Santa Ritasta yhden Etelä-Amerikan parhaista ja palkituimmista tuottajista.

Tormentoso Cabernet Sauvignon, Merlot, Etelä-Afrikka 44 €/ plo
7,20 € / 12 cl

Tumma, syvä graniitinpunainen. Tuoksussa melko voimakkaasti makeaa kookosta, tupakkaa ja mustaherukkaa. Rakenteeltaan hyvä ja tasapainoinen. Maussa makea yrttinen alku, jota kypsä marjaisuus jatkaa.Taustalla vanilijaisuutta. Erittäin tasapainoinen jälkimaku, joka jatkuu pitkään. Viini on käytetty terästynnyreissä 5 päivää ja käynyt myös malolaktisen käymisen ennen kypsyttämistä tammessa 15 kuukauden ajan. Loistava pihviviini.

Barramundi Shiraz, Petit Verdot, Australia   46 €/ plo 8,40 / 12 cl
Tässä oivallinen, tumma ja mausteinen viinikumppani monelle ruualle…ja ystävälle. Ja sitten se tuoksu, kuin kesäinen sykloni, suuri ja leveäarominen, tummaa marjaa, kirsikkaa ja orvokkia. Maussa jo loppuiltaan viitaten sikaria, nahkaa ja tammitynnyriä, marjaisuuden jatkuessa myös pitkään. Aivan vastustamaton viini – kuten Australiakin.

Bee Famous IGP Coteaux du Pont du Gard Merlot, Ranska  48 €/ plo
8,60 € / 12 cl

Tämän viinin tuotantoon käytetyt köynnökset on muutettu luomuviinituotantoon vuonna 2008. Maku on miellyttävän pehmeä ja mausteinen, sopii hyvin liharuokien ja välimerellisten annosten kanssa nautittavaksi. Rypäleet: Merlot 100 %.

 

Abadal Franc, Cabernet Franc, Temparillo, Sumoll, Espanja  52 € / plo9,20 € / 12 cl

Tumma, kirsikanpunainen väri. Tuoksussa on yrttejä ja mausteisuutta sekä punaisia marjoja, kirsikkaa ja kolaa. Maku on keskitäyteläinen, kirsikkainen ja runsaan hedelmäinen. Tanniinit ovat pehmeät ja jälkimaku pitkä. Viini on herkullinen, mukavan hapokas ja monipuolinen ruokaviini; se sopii vaativimmillekin ruokalajeille.

Nino Negri Sfursat di Valtellina Carlo Negri, Chiavennasca (Nebbiolo), Italia, Valtellina DOCG, Lombardia        72 €/ plo
Ainoastaan suotuisina vuosina, pieninä määrin tuotettava Sfursat di Valtellina on Lombardian
punaviinituotannon suurin ylpeydenaihe ja sen vastine Piemonten Barololle ja Veneton Amaronelle. Tarkoin valikoituja, käsin kerättyjä Chiavennasca- eli Nebbiolo rypäleitä on kuivattu kolmen kuukauden ajan ennen puristamista. Käymisen jälkeen viiniä on kypsytetty 22 kuukautta suurissa ranskalaisissa tammitynnyreissä. (RAJOITETTU ERÄ!)

KUOHUVIINIT & SHAMPANJAT

Henri Le Blanc, Blanc De Blanc Brut, Ranska      37 € / 6,00 € / 12 cl Airen. Viinin tuoksu on puhtaan hedelmäinen ja raikas. Maku on kuiva, raikas, hedelmäinen, miellyttävän tasapainoinen ja hieman kukkainen.

 

Casa Gheller Prosecco, Italia  42 € / plo , 7,50 € / 12 cl
 Viini on kirkas ja aavistuksen vihertävä. Viinin tuoksu on kevyen hedelmäinen, päärynäinen ja kukkainen. Maku on kuiva, raikas, hedelmäinen ja harmoninen. Jäännössokeria on 11g/l. Viini valmistetaan aina Glera -lajikkeesta, jota on ennen kutsuttu Prosecco -lajikkeeksi. Rypäleet poimitaan arvostetulta Valdobbiadenen alueelta. Viininvalmistuksessa kunnioitetaan perinteitä ja intohimoa viiniä kohtaan.

Lanson Naked Black ,                                                           79 €/ plo
Black Label Brut on talon vakiosamppanja ja siinä kiteytyy talon tyylin ydin: voiman ja eleganssin yhdistyminen. Lanson on tunnettu uniikista tyylistään, jota määrittää malolaktisen käymisen välttäminen, jolloin samppanja säilyttää raikkautensa ja hedelmäisyytensä poikkeuksellisen pitkistä pullokypsytysajoista huolimatta. Black Labelin sekoituksessa on käytetty 50 % Pinot Noir –rypälettä, mikä tekee siitä hyvärakenteisen samppanjan, joka sopii myös ruokapöytään.

Collet Brut, Pinot Noir, Pinot Meunier, Chardonnay – Ranska- Champagne , 92 € / plo
Collet on tänä päivänä COGEVIn suurin brändi; vuosituotanto on n. 700 000 pulloa. Colletin samppanjatalo sijaitsee historiallisessa Aÿn kylässä ja siihen kuuluu yli 700 viininviljelijää.

Collet Brut on niin sanottu talon cuvée, joka ilmentää talon tyyliä ja identiteettiä. Viinissä on 50% Pinot Meunieria; se antaa makuun huomattavan hedelmäisyyden ja pehmeyden. 25-30% on Chardonnayta ja 15-20% Pinot Noiria. Collet Brutia kypsytetään vähintään 3 vuotta. Jäännössokeria 9,5g/litra.

LANSON BRUT ROSE, CHARDONNAY
32%, PINOTMEUNIER15%, 
PINOTNOIR 53% , AC Champagne   96€
Lanseerausksen jälkeen siitä on tullut yksi rakastetuimmista roseesamppanjoista, sillä Lanson Rose Labelissa yhdistyvät Lansonin sampanjoille tunnusomainen raikkaus ja elegantti pehmeys

 

 JÄLKIRUOKAVIINIT 

Recioto Valgrande                                                                            10 € / 8 cl
Väriltään tumman rubiininpunainen. Tuoksussa kypsää tummaa marjaa, luumua, mustaherukkaa ja yrttejä. Maku täyteläinen, punaisia marjoja ja hilloisuutta. Lievä viinille tyypillinen karvaus taustalla. Viini sopii hyvin jälkiruuille, juustoille sekä suklaalle.

Asti Spumante La Selvatica ,Muscat                                            12 € /8 cl
Runsas, hienostunut ja kestävä mousse. Väriltään oljenkeltainen, kultaisin sävyin. Tuoksu aromaattinen, monimuotoinen ja voimakkaan hedelmäinen. Maku sopivan makea, miellyttävän hapokas, täyteläinen, pyöreä ja samettinen.Erinomainen jälkiruokaviini, mansikat, persikat,hasselpähkinäkakku (Torta di Nocciole) ja muut pähkinäiset jälkiruuat.

Tio Pepe, Sherry                                                                                     8€ / 8 cl
Valtameren suolaisuutta muistuttava tuoksu on kehittynyt ja monivivahteinen. Siinä on pähkinää ja mausteisuutta. Erittäin kuiva maku seuraa aromeiltaan tuoksua. Se on suutuntumaltaan tiukka ja hapokas. Viini on varsin hiivainen, jättäen pitkän, nielua lämmittävän jälkivaikutelman                                                                       

Harveys Bristol Cream,                                                                 8 €/ 8 cl
Ruskea, makea, rusinainen, kevyen viikunainen, mantelinen.

Offley Tawny Port                                                                            8 €/ 8 cl
Offley Tawny -portviini tulee Douron ala-alueilta Baixo Corgosta ja Douro Superiorista. Se on valmistettu perinteisista portugalilaisista rypäleistä; pääosin Touriga Francesa’sta, lisänä on käytetty Tinta Barocaa, Tinta Rorizia, Tinta Amarelaa ja Tinto Cão’a. Viiniä on kypsytetty tammitynnyreissä keskimäärin kolme vuotta.

 

 

Kesäkuun á la carte lista 3.6-30.6.2019

Kesäkuun   Wanhan  a´ la carte menu 3.6-30.6.2019 

 

Alkuruoat 

Saimaa lautasella

-marinoitua savumuikkua, kukkakaali pannacotta, graavattua haukea sekä ruislastua  (L) 

12,50€

 Saimaan tiloilta

-karitsapastramia, pikkelöityä herukkaa ja keltuaiskreemiä   (M,G) 

 12,50

Kasinon keisarinsalaatti*

– romainea, marinoitua perunaa ja sipulia, kasinonkastiketta, parmesanjuustoa

– maalaiskananpojalla tai savumuikulla

(L,G) / *19,50 € isona 

Kasinon Toast Skagen* 

Paahdetulla talon leivällä, marinoituja katkarapuja, tillimajoneesia,

salaattia ja sitruunalla maustettua tuorekurkkua

(saatavana myös gluteenittomana)   (L) / *

12,50€/  pieni       

22,00 € / iso 

 

Pääruoat

 

Vege (Veg,M,G)

Hernepyreetä, lehtikaalipestoa, kuivattuatomaattia ja siemen-kikhernepaistos

18,50 €

 

Päivän kalansaalis (L,G)

Päivän kala lähivesiltä, Päivän tapaan valmistettuna

-kesäsipuli beurre blanch-kastike, vihreää parsaa sekä rapuperunaa

27,90 €

 

Kotimaista naudan entrecotea (L,G)

-neulapapua, paistettua sydänsalaattia ja salviavoissa haudutettua perunaa

29,00 €

 

Paistetut Saimaan muikut (L,G)

-lämmin varhaisperunasalaatti, kauden kasviksia sekä tillikastiketta

*saaatavana myös gluteenittomana

19,00 €

 

Saimaan Oopperaleipä (L)

– Pesolan tilan täyslihapihvi jauhelihasta , muhennettua sipulia ja paistettua kananmunaa, salaattia

* saatavana myös gluteenittomana

23,00 €

 

PTB ” Prime time burger” (L)

-Pesolan tilan rotukarjan jauhelihaa, paahdettuvalkosipulimajoneesia, Jukolan aito- cheddar juustoa, tomaattia, punasipulia, paikallisen leipomon sämpylä sekä salaattia

* saatavana myös gluteenittomana

19,50 €

 Lisukkkeet: 

+  talonperunat +2€

+ talon salaatti +2€

 

Jälkiruoat

 

Mansikkapelto

-marinoitua mansikkaa, mansikkasorbettia ja pihasauniocremeä  (L,G) 

  12€

Mustikkametsä

Mustikka pannacotta – timjami-maitovaahtoa mantelipannukakkua  (L,G)

12€

Wanhan Kasinon klassikko

-Suklaakakkua, vaniljamoussea sekä vadelmapyreetä   (L,G) 

12 € 

 

 

Pöytävaraukset puh  015- 739 50 tai myynti@spahotelcasino.fi 

Oopperakauden iltapala lista

Casinon iltapalalista 2019

 Tarjolla 04.07-04.08.19

Katkarapuja skågen* (L)

 

Paahdettua leipää, katkarapuja tillimajoneesissa sekä salaattia

ja punasipuli-sitruunahilloketta

 

12,00 €  / 22,00 €

Caesar Saimaa* (L)

 

Romainesalaattia, leipäkrutonkeja sekä marinoituja savumuikkuja

ja pikkelöityjä kesänkasviksia

 

12,00 € / 22,00 €

Saimaan Oopperaleipä* (L)

 

Täyslihapihvi Pesolan tilan jauhelihasta, muhennettua sipulia

sekä paistettua kananmunaa ja salaattia

 

22,90 €

Wanhanleipä* (L)

 

Paahdettua leipää, naudanfileetä, sienimuhennosta sekä

sitrusmaustettua salaattia ja marinoituja katkarapuja

 

28,90 €

 

Oopperakauden 2019 La Scala "Makujen Aariat" - alkupalapöytä

Wanhan Kasinon
La Scala ”Makujen Aariat” alkupalapöytä

Oopperakaudella  4.7.2019 alkaen  klo 12-18.00

Voit  valita pelkän La Scala ” Makujen Aariat ” alkupalapöydän 29€/ hlö 

ja   lisäksi voit  valita pääruuan viikoittain vaihtuvasta ”Makujen Sinfonia”   menusta  hintaan 15€/ annos

 

Kreivitär Almavivan versosalaattia ja seljankukkavinegretteä (M,G)
Basilion basilikalla maustettua tomaattia (M,G)
Palatsin ylivartijain paahdettuja kasviksia marinoituna (M,G)
Hunajalla hunnutettua ricottajuustoa à la Ceprano (G)
Herttuattaren kesäsipulia ja varhaisperunaa (M,G)
Rapeaa kukkakaalia (M,G)

Pikkelöityä kurkkua Monterone (M,G)
Marinoitua savumuikkua Fiorello (M,G)
Vitello Tonnatto ” kananpojasta ”(M,G)
Ilmakuivattua kinkkua, sitruunaa ja kaprista Kostanze (L,G)
Maustettua chorizoa Bartolo ja kuminalla mehustettua kaalia (M,G)

Oliiviöljyä, balsamicoa

Leipurin chiapattaa ja vaahdotettua voita (L)
Grissinileipätikkuja (M)

Talonpatonkia (M)

Rosmariinifoccacia (L)

alkupalapöytä 29 €/hlö

4.7.2019 alkaen
Wanha Kasino
Ma- Su klo. 12:00-18:00

Pöytävaraukset: myynti@spahotelcasino.fi puh  015-739 50

 

Oopperakauden 2019 a´la carte-lista

A´la Carte-lista
4.7.19 alkaen

Alkuruoat

Saimaa lautasella

-marinoitua savumuikkua, kukkakaali pannacotta, graavattua haukea sekä ruislastua(L)

 Saimaan tiloilta

-karitsapastramia, pikkelöityä herukkaa ja keltuaiskreemiä

(M,G) 

Kasinon keisarinsalaatti*

– romainea, marinoitua perunaa ja sipulia, kasinonkastiketta, parmesanjuustoa

– maalaiskananpojalla tai savumuikulla

(L,G) / *19,50 € isona 

Kasinon Toast Skagen*

Paahdetulla talon leivällä, marinoituja katkarapuja, tillimajoneesia,

salaattia ja sitruunalla maustettua tuorekurkkua

(saatavana myös gluteenittomana)

(L) / *22,00 € isona    

12,50 € / kpl

Pääruoat

          (Makujen Aariat -alkupalapöydän yhteydessä voit valita haluamasi pääruoan menusta, hintaan 15.00 €)

Viikoittain vaihtuvat Makujen Sinfonia -menut ja kesän klassikot:

Kesän 2019 klassikot:

Paistetut Saimaan muikut
-lämmin varhaisperunasalaatti sekä tillikastiketta (L)
19,00 €  

Saimaan Oopperaleipä
– Pesolan tilan täyslihapihvi jauhelihasta , muhennettua sipulia ja paistettua kananmunaa, salaattia
( L ) * saatavana myös gluteenittomana
23,00 €

 

Vko 27: Rigoletto

Kala
Pinaatti-ricottorisottoa ja paistettua siikaa (G)
27,90 €

Liha
Possunposkea Saltimbocca ja madeirakastiketta (M,G)
29,00 €

Kasvis
Pinaatti-ricottorisottoa (G)
24,00 € 

(Alkupalapöydän yhteydessä voit valita haluamasi pääruoan menusta, hintaan 15.00 €)

 

Vko 28: Sevillan parturi

Kala
Kevyesti savustettua nieriää ja muhennettua sientä (L,G)
27,90 €

Liha
Maalaiskananpoikaa ja pastaputtanesca (L)
29,00 €

Kasvis
Pastaputtanesca (L)
24,00 €  

(Alkupalapöydän yhteydessä voit valita haluamasi pääruoan menusta, hintaan 15.00 €)

 

Vko 29: Rosvot

Kala
Kuhaa Ribollita ja paahdettua leipää (M)
-Italialaista kasviskeittoa Saimaan kuhalla
27,90 €

Liha
Naudan OssoBucco (M,G)
-Patakasviksia
29,00 €

Kasvis
Ribollitakeittoa ja marinoitua tofua (M,G)
24,00 €

 (Alkupalapöydän yhteydessä voit valita haluamasi pääruoan menusta, hintaan 15.00 €)

 

Vko 30: Ryöstö Seraljista

Kala
Päivän kalaa ja lämmintä perunasalaattia (L,G)
-voi-valkoviinikastiketta
27,90 €

Liha
Wieninleike a la kasino (L,G)
-anjovisperunaa, friteerattua kaprista, leipämurua
29,00 €

 

Kasvis
Lämmin kasvissalaatti ja paistettua juustoa (L,G)
24,00 €
 

(Alkupalapöydän yhteydessä voit valita haluamasi pääruoan menusta, hintaan 15.00 €)

 

Vko 31:Lepakko

Kala
Paistettua päivän kalaa ja olutkastiketta ( L)
Fenkolia ja kaalia
27,90 €

 

 Liha
Naudanpihviä ”Gulassi” (M,G)
-Paahdettua perunaa
31,00 €

Kasvis
Härkistä ja suippokaalia (M,G)
-hernepyreetä
24,00 €

 

(Alkupalapöydän yhteydessä voit valita haluamasi pääruoan menusta, hintaan 15.00 €)

 

Jälkiruoat

Mansikkapelto
-marinoitua mansikkaa, mansikkasorbettia ja pihasauniocremeä
(L,G)

 

Mustikkametsä
Mustikka pannacotta
– timjami-maitovaahtoa mantelipannukakkua
(L,G)

 

Wanhan kasinon klassikko
-Suklaakakkua, vaniljamoussea sekä vadelmapyreetä(L,G)

12 € / kpl

Kesämenu 2019

Kesämenu 2019

( 1.6-31.8.2019)

Saimaa lautasella
-marinoitua savumuikkua, kukkakaali pannacotta, graavattua haukea sekä ruislastua
(L)

******

Putkisalon Karitsaa
Kauden kasviksia
****

Mustikkametsä
Mustikka pannacotta
– timjami-maitovaahtoa mantelipannukakkua
(L,G)

56 € / hlö